Επιστολή 25-1-1951

Ηράκλειον 25-Ιανουαρίου 1951

αγαπημένη μου Eλένη,
χθες πήρα με την ΤΑΕ το δέμα σου και σ ‘ ευχαριστώ . Το πουλόβερ μου πέφτει λίγο μεγάλο και κ΄’απως βαρύ, αλλα θα προσπαθήσω να το φορέσω.
Επίσης πήρα και το γράμμα σου της 23ης τρέχοντος μηνός χθες βράδυ.
Σήμερο το πρωί στις 7 πμ εκοιμήθη εις κύριον ο αγαπητ΄ςο σου δεύτερος θείος και ταμίας του ΤΑΠΠΣ Μακρογιώργης .
Θα τον θυμάσαι φαντάζομαι.
Είχε κάνει εγχείρηση στο μάτι δια καταράκτην την Δευτέρα και σήμερο πέθανε από συγκοπή. Η κηδεία θα γίνει αύριο. Έτσι με το ποτηράκι θα’χεις ένα ακόμη πνεύμα στην διάθεση σου.
‘Από το ραδιόφωνο , τις εφημερίδες και τα γράμματα σου βλέπω ότι η γρίππη ηπίας ευτυχώς μορφής δίδει και παίρνει στην Αθήνα. φαντάζομαι ότι θα παρασταίνεται κάπως πιο τραγικά υα πράγματα και ο κοσμάκης με το φόβο της γρίππης, με το παραμικρό συναχάκι και κρυολογηματάκι θα κρεβατώνεται.
Πάντως να προσέχεις και να μην βγαίνεις παρά μόνο για δουλειά και να αποφεύγεις τους συνωστισμούς και τις συγκεντρώσεις, μέχρι να περάσει και αυτό το φρούτο.
Εδ΄ώ για την ώρα δεν έκαμε την εμφάνιση της και έτσθ να μένεις ήσυχος για δικού μου.
Ο καιρός τις τελευταίες μέρες, είναι αρκετά καλός εάν και έχει ψυχράνει κα΄πως.Εγώ ούτε παλτό ούτε καμπαρτίνα βάζω πάντως και πουλόβερ μόνο όταν το κουστούμι δεν έχει γιλέκο.
Απόψε σκέπτομαι να πάω με τον Μέρμηγκα στον κινηματογράφο.
Άλλο τίποτα νεώτερο από εδώ δεν έχω.Για τον Παύλον τηλεφώνσησε ο Ανδρέας της Καίτης, υπηρετεί σε κάποιο γραφείο στα Χανιά, ότι είδε διαταγήν που τον μεταθέτουν εις το Ηράκλειο της Κρήτης.Από τον Παύλον πάντως δεν έχουμε είδηση και αμφιβάλλω. Άλωστε και αλήθεια να ναι δεν θέλω να μαθευτεί προτού πραγματοποιηθει, διότι δεν ξευρει κενείς ποτέ τι μπορεί να συμβεί και να χαλάσει καμιά στιγμή.

Λοιπόν γειά σου

Με αγάπη Μιχάλης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s