Η μικρή κυρία και το αλητάκι

Αισθηματική και αυθόρμητη, δεν γνωρίζει από συμβάσεις και κατά συνθήκη συμπεριφορές. Ανοικτή και διαχυτική και χαρούμενη, μπορεί να παρεξηγηθεί από ορισμένους συντηρητικούς, που δεν μπορούν να εννοήσουν, γιατί εκδηλώνει τον ενθουσιασμό της, όταν συναντήσει ένα αγαπητό της πρόσωπο, γιατί ανταποδίδει αμέσως , μια ευγενική χειρονομία ή κάποιο χάδι.
Στην γκρίζα απωθητική καθημερινή μας ζωή, αυτή είναι μια σταγόνα φως , με την εύθυμη συμπεριφορά της, ανοίγει το χαμόγελο και στον πιο συνοφρυωμένο γνωστό ή φίλο της , αλλά και σε αγνώστους που θα την δουν , με συμπάθεια.
Αθώα και ευγενής από τη φύση της, αφοπλίζει και τον πιο στριμμένο, που θα τύχει στο δρόμο της , με το σκέρτσο και το νάζι της , μπορεί να γελάσει μαζί της , κι ο πιο,πικραμένος, να ξεχάσει τα βάσανα του.
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, αυτή μένει ανέπαφη, δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει κέφι και καλή διάθεση και τα μεταδίδει σ ‘ όλους, , κινδυνεύοντας να χαρακτηρισθεί αναίσθητη, μα δεν δείχνει να την νοιάζει.Για ορισμένους που την ξέρουν καλά, είναι η τέλεια ύπαρξη , αλλά υπάρχουν και μερικοί που φοβούνται τα νευράκια της, που εκδηλώνονται , όταν την υποβλέπουν, η την ενοχλούν, ή την φοβίζουν,διάφοροι τυχάρπαστοι, της ρούγας και της γειτονιάς.
Είναι η Σύλλα το σκυλάκι μας, ένα μπάσταρδο , που κάποιος συμπολίτης , πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών. Αυτή ήταν τυχερή , γιατί ήταν ζώο και ευγενικής μάλλον καταγωγής και βρέθηκε μια οικογένεια να την περιμαζέψει.
Σκίτσο, από τον "Τσιρτσώνη"
(Σκίτσο απο το παραμύθι»Ο Τσιρτσώνης»)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s