Η μικρή κυρία και το αλητάκι

Τον Κωστάκι Χ. ένα άλλο πλάσμα , που είχε όλα τα προσόντα γα γίνει άνθρωπος, ένα πανέξυπνο παιδί – πετάχτηκε στους δρόμους και μπήκε στη βιοπάλη, που δεν έχει έλεος, χωρίς σπίτι, δίχως πίστη, δεν βρέθηκε κανείς, να του προσφέρει λίγη στοργή, μια σταλιά αγάπη. Και ζητιανεύοντας μεγάλωσε λίγο , ψήλωνε και κάπου στους δρόμους και τα στενά, στην Ρ.Χούρδου , άρχισε ν’αντιδρά και να εξεγείρεται και να τα φτύνει όλα.
Κι αυτοί που του’ έδιναν δυο δραχμές στο μικρόσωμο αγόρι θύμωσαν και το’διωξαν, η ελεημοσύνη τους δεν είχε πια αποτέλεσμα, και άρχισε να «πειράζει» όπως είπε δηλαδη να κλέβει.
Στις φυλακές τώρα μαθαίνει τα γράμματα , που δεν είχε την τύχη να διδαχθεί στο σχολείο και θα γίνει επικίνδυνος. Οι κυρίες που του έδινα τις δραχμές, θα τρέμουν άν τον συναντήσουν στο δρόμο-μα αν τον δει η Σύλλα , θα του κάνει χαρές και θα του γλείψει το χέρι , δεν γνωρίζει από κοινωνικές προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, ν αγαπά μόνο ξέρει. Απλά , ανεπιτήδευτα και αθώα – ίσως καταλάβει, ότι είνα σαν κι αυτή, ένα πλάσμα που κάποτε πέταξαν στα σκουπίδια.
ceb2ceafcebdcf84ceb5cebf100

Τομ Σόγιερ, από το έργο του Τουαίν
Τομ Σόγιερ, από το έργο του Τουαίν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s