Στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 30 χρόνια του Πανεπιστημίου Κρήτης, μια εκδήλωση , στην μοναδική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω,συγκέντρωσε αρκετούς συμπολίτες. Περιλάμβανε πρώτα διάλεξη, αρκετά ακατανόητη, στον αμύητο(μαθηματικά και μουσική) και μετά συναυλία για όλους (Χατζηδάκις Μ.)
Τα μαθηματικά, δεν είναι πια στα ενδιαφέροντα μας, ενώ η μουσική εξακολουθεί να μας συγκινεί, γιαυτό θα παρουσιάσουμε, συνοπτικά το δεύτερο μέρος.
Χατζηδάκις και ίσως ο καλύτερος, δηλαδή «Ο Μεγάλος Ερωτικός», που αγαπήσαμε στην δεκαετία του 70. Συντελεστές :Καλλιτεχνική διεύθυνση, η Μαίρη Μαρκοπούλου, πιάνο: η Μαρία λεβέντη,τραγουδι: Δημήτρης Καλοψικάκης, Ρένα Τουτουτντζάκη, Κατερίνα Διβινή, Μαρία Ιορδανίδη,παρουσίαση : Ευαγγελία Καλοψινάκη – Μαρία Ιορδανίδη και συνοδία : η χορωδία των Αρχανών .
Ξαναθυμηθήκαμε την Μυρτιώτισσα , τον Ελύτη της νεανικής περιόδουκαι μας άρεσαν όλοι, οι τραγουδιστές και οι κυρίες που απέδωσαν πολύ δύσκολα τραγούδια, η χορωδία που ήταν άψογη κάτω από την διεύθυση της κ.Μαίρης Μαρκοπούλου .
Πρόσεξα την κ. Παπαδάκη, κάποτε Δήμαρχο των Αρχανών , να συμμετέχει, σαν προσεκτική και άψογη χορωδός, απόρρησα που πολλοί από τους «φίλους του Πανεπιστημίου»έλειπαν, ακόμα κι ο πιο γνωστός, από τους δημιουργούς του( Γ. Γραμματικάκης )
«Κραταιά ως ο θάνατος» άκουγα και δεν μπορούσα να μην θυμηθώ, τις άπειρες προσπάθειες , για την ίδρυση του περίφημου ιδρύματος, που διαίρεσε κάποτε τους κρητικούς και είχαμε τόσο άδικο τότε , εμείς οι οπαδοί ,» του ενιαίου και αδιαιρέτου».
Κάποιες φωνές είναι άμοιαστες , μερικά τραγούδια απερίγραπτα, συλλογιζόμουν-ας είναι καλά οι ερασιτέχνες που μοχθούν, κι οι επαγγελματίες που βοηθούν και κουράζονται, για να μας χαρίσουν μια βραδιά όμορφη, να διώξουν την κακοκεφιά των ημερών
