Κώστας Αλσάνης : Οι Σίσες—τα πορτακάλια—ο βαρεντζής

μπήκαμε στο φιατάκι του σκιτσογράφου
μπήκαμε στο φιατάκι του σκιτσογράφου

Το τηλεφώνημα το πήρε το Γαρεφαλιώ. Μοναδική της διασκέδαση από τότε που, ας ήρθε απ’ το χωριό «να θωρεί λέει τα αυτοκίνητα να γλακούνε σα κουζουλά » και να σκώνει το κουστικό λέοντας ομπρός «.
Μου το μετέφερε με συστολή όπως πάντα και μένε σωρό απαράδεκτα κυριλίκια και πληθυντικούς.Κύριε Κωστάκι, ετηλεφώνησε σου η αξαδέρφη σας η Ρ. που τηνε παρατσουκλιάζεις χοντρή, να πάτε λέει, να φας με το Γερμανό πορτακάλια. Ντα δεν κατέχεις μωρέ Γαρεφαλιώ,πως δεν τα θέλω γω τα πορτοκάλια;
Είπα ειρωνικά κι η σπιρτόζικη απάντηση ακολούθησε σα δικαιολογία.
-Είπα τση γω μα εκείνη τα τρώει όλα έτσα Τόφαλος που ναι και δεν καταλαβαίνει τσ’ όρεξες.
-Καλά, καλά ευχαριστώ είπα, ενώ έπαιρνα στο τηλέφωνο την «αξαδέρφη τη χοντρή», γαι εξηγήσεις.
Τα πράματα δεν ήταν ούτε πολύ διαφορετικά ούτε πολύ όμοια μα την αναφορά της Γαρεφαλιάς. Η «αξαδέρφη» που διαθέτει και κουρσάρα-ένα φουκαριάρικο «μίλε τσέντο» που και μόνο την οδηγό του να μεταφέρει, βογγά και σκούζει «σα τον κακογάηδαρο στ’ανεβόλεμα «,θα πήγαινε στο χωριό του, ένα γείτονα εργάτη, πούχε έρθει από τη Γερμανία, για τα Χριστούγεννα.
Ήταν μια καλή ευκαιρία για βόλτα και πορτοκάλια , γιατί το χωριό, οι Σίσες με τ’ όνομα κοντά στο Φόδελε , μπορεί να μην βγάζουν καλλιτέχνες, όμως συναγωνίζονται το Φόδελε στα πορτοκάλια και σ’ άλλα εξ ίσου χρήσιμα με την τέχνη τερψιλαρυγγια, όπως ρακί, όρνιθες, σταφίδες που μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε μέχρι σκασμού, με το συμπάθιο αποζημιωνόμενοι από την παρακάτω κωμικοτραγική περιπέτεια.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κώστας Αλσάνης : Οι Σίσες—τα πορτακάλια—ο βαρεντζής”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s