Η πιο απερίγραπτη μπουγάτσα του κόσμου

σκέπασε καρέκλες και ντιβάνι.Πριν αντιδράσω, είχαν τα παιδιά εξαφανισθεί, έμεινα να χαζεύω την μπουγάτσα, που υπολόγισα ότι είχε πάχος 1 μέτρου, ξεχείλιζε από μηζύθρες και λίπος και ζάχαρες και ήταν κομμένη σε τετράγωνα 1Χ1,5 μέτρων.Κόντεψα να πάθω αποπληξία, κατάλαβα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, συνομωσία μα δεν είμαι και αφελής, έπρεπε πρώτα να δω τι θα κάνω.Το απίθανο γλυκό, με φύλλα που ήταν και ξεροψημένα είχε γεμίσει σχεδόν το διαμέρισμα,η κανέλα είχε φτάσει το ταβάνι , οι μυρωδιές είχαν διαχυθεί σ όλη την πολυκατοικία, οι ένοικοι στις πόρτες, ρωτούσαν και μάλλον διασκέδαζαν με το θυμό μου. Είχαν φτάσει και τα παιδιά μου και τα εγγόνια, δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, έψαξα τον αποστολέα, βρήκα το δελτίο (το αντίγραφο που μου είχαν αφήσει)διάβασα:»Η ΠΙΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'» ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ/ Α’ βραβείο της Ουνέσκο για τον περιορισμό της κατανάλωσης/Α’ βραβείο ΟΗΕ κατά της παχυσαρκίας Δ/ση…..Τηλ…..
Τουλάχιστον δεν κρύβονται, είπα και τους πήρα έξαλλος στο τηλέφωνο, εν τω μεταξύ κάποιοι παπαράτσι είχαν εισβάλλει στο σπίτι μου.Είχα αρχίσει να συνέρχομαι, να φύγει το τέρας, η μπουγάτσα ήταν η πρώτη ανάγκη.Είμαι ο τάδε είπα, ελάτε να πάρετε το απίθανο γλυκό σας,θα σας κάνω μήνυση θα σας… » Ηρεμήστε κ.Δήμαρχε απάντησε μια γυναικεία φωνή, εσείς υπογράψατε την παραγγελία-αν θέλετε να μας αναθέσετε την απομάκρυνση, είναι λίγο ακριβή, θέλει μηχανήματα κλπ πρέπει να γίνει και αποτέφρωση στην Αθήνα, η δική σας χωματερή (θα το θυμάστε, είναι δική σας απόφαση) απαγορεύει τρόφιμα αυτού του μεγέθους»Ελάτε και πάρτε το, το ταχύτερο…και οσο να στοιχίσει…μα πεστε μου πόσο;»- «Μα 12.000 ευρώ υπολογίζουμε» έμεινα ενεώς, όπως λένε! μα ηξερα πως δεν μπορουσα να κάνω αλλιως»
«Δωδεκα χιλιαδες φίλε μου, και η μυρωδια δεν εφυγε» μονολογουσε…
Στην μικρομεσαία πόλη μας αυτά γίνονται γνωστά, ο τοπικός τύπος την επομένη το έκανε τετράστηλο, οι χαιρέκακοι διασκέδασαν, οι παλαιοί πολιτικοί του αντίπαλοι(οι άσπονδοι, αυτοί που ήταν στο ίδιο κόμμα)έκαναν φαρμακερά σχόλια.
Ο ίδιος ο παλιός Δήμαρχος έχασε τις επόμενες 10 μέρες τρία κιλά,που φάνηκαν παρά τα πάχη του, δεν ήταν τελικά αυτό που φοβήθηκα, εξομολογήθηκε, όταν τον ξανάδα,δεν βαριέσαι, έχασα λίγο βάρος, ας το πλήρωσα ακριβά,είχε ξαναβρεί, το χιούμορ του.

(Κείνενο ευρεθέν στα κατάλοιπα του Μανούσου Φούμη)

Επειδή θεωρήθηκε υπερβολικό το μέγεθος της μπουγάτσας, παρουσιάζουμε δημοσίευμα για την πιο μεγάλη Τάρτα, ιδού (η διάσταση πλάτος, είναι λάθος , όχι 70 εκ 70 μέτρα)
ualorh-0229

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ (&ΕΚΛΕΚΤΟΥ) ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ

αυτος εφαε τη μπουγατσα ?

Σχόλιο του κ Γιάννη Ανδρεαδάκη, που δημοσιεύεται, εκτός σειράς
Σχόλιο του κ Γιάννη Ανδρεαδάκη, που δημοσιεύεται, εκτός σειράς

3 σκέψεις σχετικά με το “ Η πιο απερίγραπτη μπουγάτσα του κόσμου”

  1. Ποιος ήταν ο τέως Δήμαρχος; Δεν θα ήταν πιο σωστό να γράψετε το όνομά του παρά να τον ονομάσετε χοντρό; Συμβαίνουν όντως τέτοια πράματα την σήμερον ημέρα;Ως φάρσα ήταν πάντως χοντροκομμένη και ανούσια. Τι ήθελαν να θίξουν μια παλαιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά και όχι του Δημάρχου; Ως κείμενο, στη σφαίρα όμως του φανταστικού, είναι καλό.ΣΚΣ

    Μου αρέσει!

    1. Ο μακροβιότερος δήμαρχος μας, είναι γνωστός και σε σας. Όμως η πόλη μας είναι αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να μην βλεπόμαστε καθημερινά και αρκετά μικρή, έτσι ώστε να μαθαίνομε κάθε τι που έχει ενδιαφέρον -το λεγόμενο κουτσομπολιό ενδημεί, στις επαρχιακές κοινωνίες.Και βέβαια το δημοσίευμα, δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να θίξει κανέναν γι αυτό πήραμε πρόσθετα μέτρα, είναι ανόητο να δημιουργούμε προβλήματα σε προσωπικές σχέσεις , χωρίς σοβαρό λόγο. Κάποιο χαμόγελο λείπει από τον καθημερινό βίο, μια φανταστική φάρσα, υποθέσαμε ότι θα μας διασκεδάσει όλους και τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, που δεν μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί, για έλλειψη χιούμορ.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s