Η πιο απερίγραπτη μπουγάτσα του κόσμου

Η πλατεια των Λιονταριών, κάποια νύχτα διαδηλώσεων-στο βάθος τα μπογατσατζίδικα
Η πλατεια των Λιονταριών, κάποια νύχτα διαδηλώσεων-στο βάθος τα μπογατσατζίδικα

Η μικρομεσαία πόλη μας, πρωτεύουσα νομού αλλά και περιφερείας,έχει την ευτυχία να ναι ανεκτική και ανοικτή και φιλελεύθερη και δημοκρατική και αποτελεί για τους άπειρους φίλους της , ένα(ν) τόπο ευχάριστης διαμονής, θεωρείται τουριστικό θέρετρο, μεγάλης αξίας:γιατί πέραν των φυσικών πλεονεκτημάτων της, συνδυασμός θάλασσας και βουνού, προσφέρει πλήθος πολιτιστικών «προϊόντων»(αρχαιολογικούς τόπους , μουσεία, βιβλιοθήκες) αλλά και υλικών αγαθών(από γαλακτοκομικά μέχρι κεντήματα και βούργιες και βότανα) .
Σημαντικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζονται με σεβασμό από όλους μας, είναι οι καθηγητές του ενταύθα εδρεύοντος Πανεπιστημίου, του Κέντρου ερευνών, μερικοί καλλιτέχνες, αυτοδιαφημιζόμενοι συνήθως,πλούσιοι μεγάλοι δεν υπάρχουν(τους απορροφά η πρωτεύουσα)και πέραν των πολιτικών,ανενεργούς (παλαιούς) ή εν ενεργεία(νέους), άλλους διακεκριμένους πολίτες δεν διαθέτει η περιοχή μας.Στους τελευταίους, πιο γνωστά πρόσωπα σε όλους , είναι ο Δήμαρχοι μας,που διατηρούν τον τίτλο και όταν απομακρυνθούν, από την ψηλή καρέκλα τους, που βρίσκεται στο περίφημο μέγαρο της Λότζιας .Ένας από τους τελευταίους Δημάρχους μας, που υπήρξε ο μακροβιότερος σ αυτό το «πόστο»(έτσι ονομάζει ο κόσμος το λειτούργημα που άσκησε)είναι ακόμα εν ζωή και θαλερότατος και εύσωμος και καλός ομιλητής, για όσους έχουν διάθεση να τον ακούσουν.Τον συναντώ στο δρόμο, συνήθως κοντά στο Μεϊντάνι, και είμαι από αυτούς που χαίρονται μια κουβέντα μαζί του, κάτι έχει να σχολιάσει, κάποιο χιούμορ-όχι πάντα αγαθό-χρωματίζει το λόγο του. Προχθές, στην πλατεία των λιονταριών, ήταν φανερά εκνευρισμένος κι έγινα αμέσως αποδέκτης των παραπόνων του, που διατυπωνόταν μεγαλοφώνως.»Δεν είναι κατάσταση αυτή, είμαι ακόμα στόχος κακοηθειών και επιθέσεων κακοβούλων και ανοήτων…»Τι συμβαίνει Δήμαρχε;» ρώτησα με έκδηλη περιέργεια, ήξερα ότι ακόμα για πολλούς, είναι κόκκινο πανί.

3 σκέψεις σχετικά με το “ Η πιο απερίγραπτη μπουγάτσα του κόσμου”

  1. Ποιος ήταν ο τέως Δήμαρχος; Δεν θα ήταν πιο σωστό να γράψετε το όνομά του παρά να τον ονομάσετε χοντρό; Συμβαίνουν όντως τέτοια πράματα την σήμερον ημέρα;Ως φάρσα ήταν πάντως χοντροκομμένη και ανούσια. Τι ήθελαν να θίξουν μια παλαιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά και όχι του Δημάρχου; Ως κείμενο, στη σφαίρα όμως του φανταστικού, είναι καλό.ΣΚΣ

    Μου αρέσει!

    1. Ο μακροβιότερος δήμαρχος μας, είναι γνωστός και σε σας. Όμως η πόλη μας είναι αρκετά μεγάλη έτσι ώστε να μην βλεπόμαστε καθημερινά και αρκετά μικρή, έτσι ώστε να μαθαίνομε κάθε τι που έχει ενδιαφέρον -το λεγόμενο κουτσομπολιό ενδημεί, στις επαρχιακές κοινωνίες.Και βέβαια το δημοσίευμα, δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να θίξει κανέναν γι αυτό πήραμε πρόσθετα μέτρα, είναι ανόητο να δημιουργούμε προβλήματα σε προσωπικές σχέσεις , χωρίς σοβαρό λόγο. Κάποιο χαμόγελο λείπει από τον καθημερινό βίο, μια φανταστική φάρσα, υποθέσαμε ότι θα μας διασκεδάσει όλους και τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, που δεν μπορεί εύκολα να κατηγορηθεί, για έλλειψη χιούμορ.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s