Θεατρική Ομάδα Δικηγόρων : «ΠΛΟΥΤΟΣ»

Συμπρωταγωνιστές, στην νέα παραγωγή των δικηγόρων
Συμπρωταγωνιστές, στην νέα παραγωγή των δικηγόρων

Ο Καρίωνας, που ο κ. Σφακιανάκης ερμήνευσε, είχε αποτελεσματικότητα και ουσία , ακόμα κι όταν γινόταν πιο έντονος , από όσο ένας δούλος θα μπορούσε και καθ΄ υπερβολήν να είναι, ο Γιώργος Βαθιανάκης επιστρέφοντας (έλειψε σε κάποια προσπάθεια) έδειξε, ότι είναι χρήσιμος, αν όχι απαραίτητος στην ομάδα.
Η Στέλλα Παλαιολόγου, εξοικειωμένη με τη σκηνή, είχε άνεση και χάρη όπως και η Αριάννα Παπαδάκη, ενώ τον Συκοφάντης, τον ερμήνευσε ο κ. Αντώνης Μιχελάκης, που έχει στόφα καρατερίστα, κι ο μάρτυρας, ήταν μικρός αλλά όχι ασήμαντος ρόλος (ο κ. Θανάση Καραγιάννης), μια από τις πιο επιτυχημένες λεπτομέρειες αυτής της παράστασης.
Η κ. Κατερίνα Δουλγεράκη, κι η συνοδός κ Ιωάννα Φραγκάκη, καλές παρουσίες, ενώ ο κ. Νικόλας Φαρσάρης, κινήθηκε σωστά, η στολή του βοηθούσε , μα δεν ήταν απόλυτα ταιριασμένη με τα άλλα κοστούμια που με πολλή έμπνευση σχεδίασε η κ. Βούλα Επιτροπάκη.
Η Χρύσα Σπανάκη, ήταν πολύ καλή διανομή(ρόλων), ο Ερμής μας άρεσε -δεν κινδυνεύει, από καμιά τιμωρία, η νεαρή δικηγόρος.
Ο Θανάσης Καραγιάννης κι ο Δημήτρης Ξυριτάκης, συμπλήρωσαν με επάρκεια τους επώνυμους ρόλους, ενώ στο χορό, γνωρίσαμε πολλούς, στην υποδειγματική κίνησή του , που δίδαξε η κ. Αντωνοβα. Τον Παναγιώτη Αδριανάκη, τον Κυριάκο Τζωρτζάκη, τον Χριστόφορο Λυδάκη, τον Γιάννη Σηφάκη και τον Γιάννη Σπανάκη, μα κυριάρχησαν οι κυρίες : Μαρία Φιλιππάκη και η Μαρία η Βρέντζου,η Ειρήνη Μαρκάκη και η Ειρήνη η Σπετσωτάκη ,η Πάτρα Πατεράκη και Ελπίδα Μανουρά, και η Εβίτα Καρουζάκη και η Μιράλλα Κυπριωτάκη.

Η κ. Μαρίνα Φανιουδάκη, εξαιρετική στην ΦΑΥΣΤΑ, θα ερμηνεύσει την γυναίκα του Χρεμύλου
Η κ. Μαρίνα Φανιουδάκη, εξαιρετική στην ΦΑΥΣΤΑ, θα ερμηνεύσει την γυναίκα του Χρεμύλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παράσταση των δικηγόρων, θα επαναληφθεί , στις αρχές Σεπτεμβρίου. Την σημαντική απουσία της κ.Στέλλα Παλαιολόγου, θα καλύψει η κ. Μαρίνα Φανιουδάκη, που την θυμόμαστε από την πρώτη παράσταση της «ΦΑΥΣΤΑΣ», που είχε μεγάλη επιτυχία. Το ρόλο της γυναίκας του Χρεμύλου, που της έχει προταθεί, είμαστε σίγουροι ότι θα τον ερμηνεύσει υποδειγματικά, θα περιμένουμε.

Ο κ. Μ.Σφακιανάκης,καίριος και ουσιαστικός, στον ρόλο του Καρίωνα
Ο κ. Μ.Σφακιανάκης,καίριος και ουσιαστικός, στον ρόλο του Καρίωνα

7 σκέψεις σχετικά με το “Θεατρική Ομάδα Δικηγόρων : «ΠΛΟΥΤΟΣ»”

 1. Οι παραστάσεις του «Πλούτου» θα επαναληφθούν στις 29 και 30 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» Ηρακλείου .Ποσό από τις εισπράξεις της παράστασης της 30ης Αυγούστου θα διατεθεί υπέρ του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με αυτισμό «ΣΤΗΡΙΖΩ»

  Μου αρέσει!

  1. H πληροφορία για νέες παραστάσεις του ΠΛΟΥΤΟΥ, είχε φτάσει νωρίτερα, από αξιόπιστη πηγή και την είχαμε χθες δημοσιεύσει-ευχαριστούμε πάντως για την ακριβή ημερομηνία, απαραίτητη , για τους αναγνώστες του ΑΛΚΜΑΝΑ, που θα ήθελαν να την δουν (για πρώτη ή, γιατί όχι, για δεύτερη φορά) αλλά και την ενημέρωση, για τον ευγενή σκοπό που οι δικηγόροι επέλεξαν, να έχει η προσπάθειά τους (την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με αυτισμό » ΣΤΗΡΙΖΩ», από τα έσοδα της εκδήλωσης)

   Μου αρέσει!

 2. Είδαμε (ξανά) την Κυριακή την παράσταση των δικηγόρων. Ξεπέρασε τις προβλέψεις μας η κ. Μαρίνα Φανιουδάκη, εξαιρετική ως σύζυγος του Κρεμύλου-ο ρόλος λες, κομμένος στα μέτρα της, από τον Αριστοφάνη.

  Μου αρέσει!

 3. Πολύ καθυστερημένα ανακάλυψα και μιαν άλλη κριτική για την παράσταση από τους συντελεστές της ιστοσελίδας theatreworld.wordpress.com/και την μεταφέρω και εδώ προς ενημέρωση:
  Κρητικός … ο Αριστοφάνης
  Posted: 23 Ιουλίου, 2009 by damiza in Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Πλούτος
  Mε χαρά παρακολουθήσαμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Iούλη, μαζί με χιλιάδες Hρακλειώτες, την παράσταση της αριστοφανικής κωμωδίας «Πλούτος», από την ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με το κοινό να κατακλύζει το κηποθέατρο «N. Καζαντζάκης», επί τριήμερο. Πραγματικά άξιζε να δει αυτή την παράσταση κάθε ασχολούμενος με τον Αριστοφάνη.

  Στην παράσταση αυτή έσμιξαν η τέχνη επαγγελματιών – σκηνοθεσία Γιώργος Μαρκόπουλος, μουσική Ρος Ντέηλι, χορογραφία Tατιάνας Αντόνοβα – με την αγωνία, αλλά και το κέφι των ερασιτεχνών, σε μια προσπάθεια να φανερωθεί το αριστοφανικό «αρχαίον ήθος». Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά αριστοφανικό έργο αποδόθηκε και παίχθηκε σε έμμετρη κρητική διάλεκτο (μετάφραση M. A. Σφακιανάκη), εμπλουτίζοντας με την κρητική λαλιά τη ζωντάνια και λαϊκότητα του αρχαίου έργου. Από την παράσταση σταχυολογούμε, ιδιαίτερα, τη «σαιξπηρίζουσα» Πενία και τον «αρχαιτυπικό» Xρεμύλο, και τη «μουσικότητα» του σκηνικού, που στην Παράβαση, σαν ηχείο, μετέδιδε τους παλμούς της καρδιάς, όταν χορεύεται ο κόρδακας (αρχαίος, σατιρικά άσεμνος χορός).

  Μου αρέσει!

 4. Ενημερώνουμε όλους τους φίλους της Θεατρικής μας Ομάδας ότι φέτος ετοιμάζουμε μια παράσταση με τίτλο «ΟΤΤΩ ΤΙΣ ΈΡΑΤΑΙ» που βασίζεται πάνω στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση στο Ηράκλειο του νομπελίστα Ποιητή μας. Για την σημαντική αυτή επέτειο δεν έχει μέχρι σήμερα ανακοινωθεί καμιά άλλη πολιτιστική εκδήλωση στο Ηράκλειο.
  Η θεατροποίηση, η σκηνοθεσία και η επιλογή της μουσικής επένδυσης είναι δική μου, η σκηνογραφία και οι ενδυμασίες της Βούλας Επιτροπάκη, η χορογραφία της Γεωργίας Στεφανάκη και η πρωτότυπη μουσική ενός μέρους της παράστασης («Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας») του Γιάννη Λεβέντη.Ο γενικός τίτλος της παράστασης «Όττω τις έραται» (=’ο,τι αγαπά ο καθένας), προέρχεται από ένα στίχο της Σαπφούς, που χρησιμοποιεί ο Ελύτης σε μια ενότητα του «Μικρού Ναυτίλου» ο οποίος αποτελεί και τον κύριο κορμό της παράστασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου 2011.
  ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΧΟΡΗΓΟΙ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s