Σίφης Καμάρης – Χρονογράφημα

Τρένα και τραμ, σχέδιο του Esspe
Τρένα και τραμ, σχέδιο του Esspe

ΙΣΛΑΝ(1) Ο ΤΡΑΜΕΡΟΣ

(τον Σεπτέμβριο του 1999-πριν 10 χρόνια)

Δεν ήτο διακοπαί αυταί, δεν ήτο ανέμελαι σκόλαι. Κάψωνες και καψούρες, ψοφοκλέους(2) ανατριχίλαι και απαπά λιμιτισμοί(3), φονικά τουρκοτραντάγματα, ξανασυγκροτισμοί και πασαναδιατάξεις, αλαιοπαπαδελισμοί και καστροκεντρικά εκτοράτα(4) ,μας θέρισαν το άμοιρο θέρος μας.

Για να ακολουθήσουν, νέαι πολύ τεχνικαί ανακαταλήψεις, νέοι τραμβουκισμοί, και άλλα παλαιά κρητοπαρατράγουδα. Έλληνοι και πανσέληνοι,άγρια θερινά μουλουκάτα φεστιβάλια,όλο αρχαία τραγωδία, και σαν να μην άφταναν αυτά(4α), όλως εσχάτως, σουπ, να που βάζει φωνάς κι ο παπάς, ότι δεν τον φοβίζουν εκείνον, τα κρατικά δεκανίκια, κι ότι δεν θα τα βάψει μαύρα με τον χωρισμό(5α).

βινιέτα παραγράφων κειμένου
βινιέτα παραγράφων κειμένου

….
Τι νειρευτήκατε(5), ναούμ, εσείς οι άγνωστοι μοι ανάγνωστοι στην παρελθούσα αστροφεγγιά του άρτι παρελθόντος μηνός; Τι μήνυμα σας μετεβίβασε κατακέφαλα ο ολόγιομος σας αυγουστιάτικος εκείνος φέγγαρος, εάν ας πούμε είσαστε από τους τυχερούς και επιστρέψατε ζώντες(6) , από τους

2 σκέψεις σχετικά με το “Σίφης Καμάρης – Χρονογράφημα”

  1. Από τα καλλίτερα σκίτσα του κ.Γιάννη Ανδρεαδάκη . Μπράβο.Το πρωτότυπο ελπίζω να υπάρχει; Τ’ ακούς κύριε Δήμαρχε , αν υπάρχει , καλό είναι να προστεθεί στο αρχείο του Δήμου . Αλλά σε ποιόν περισσεύει η ευαισθησία;. Αν είχα λεφτά θα το πρόσφερα εγώ , εφόσον βέβαια συμφωνούσε και ο εκλεκτός σκιτσογράφος.Φοξής

    Μου αρέσει!

  2. Άλλαξε το σκίτσο του εκλεκτού σκιτσογράφου, βρήκε ένα σχέδιο ταιριασμένο πιο πολύ με τα…τρένα-μια ατμομηχανή από την παλιά καλή εποχή, είχε φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, όταν ήταν Δήμαρχος ο κ . Μ Καρέλλης.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s