Μανόλης Χρ. Βασιλάκης: Τρία χρόνια μετά – τρία στιγμιότυπα

Στην την κορυφή των θόλων του Αγίου Μηνά
Ο Σίφης Καμάρης στην την κορυφή των θόλων του Αγίου Μηνά

1. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Γιάννης Περτσελάκης, ο Νίκος Βασιλάκης και ο υπογράφων, ως μελετητές του έργου της αποκατάστασης και ενίσχυσης των κωδωνοστασίων του Αγίου Μηνά, είχαμε καλέσει φίλους μηχανικούς να επισκεφθούν το έργο. Από την επίσκεψη αυτή η φωτογραφία του Σίφη, ν΄αγναντεύει από το ύψος 32 μέτρων το Ηράκλειο.

2. Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο Σίφης, ο Κώστας Ασλάνης και ο Βασίλης Ζεβελάκης είχαν γραφείο μελετών στην οδό Ρούσου Χούρδου. ΄Ηταν η εποχή που κάναμε τις στατικές μελέτες στο χέρι, πριν ακόμα εισβάλλουν στη ζωή μας οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Θαύμαζα το Σίφη επειδή ήταν ταχύτατος, εξαιρετικά παραγωγικός στην εκπόνηση των στατικών μελετών. Τέλειωνε τις δουλειές του και του έμενε καιρός για την οικογένεια του, το διάβασμα τα σταυρόλεξα.
Είχαμε την πολυτέλεια οι τότε νέοι μηχανικοί ν΄ανταλλάσσομε επισκέψεις. Σε μια επίσκεψή μου ένα κρύο απόγευμα στη καρδιά του χειμώνα, παρατήρησα πάνω στους φακέλους που ήταν στιβαγμένοι στο γραφείο του Σίφη ένα μικροσκοπικό ανεμιστηράκι .
Να σκέφτηκα η εξήγηση για την υψηλή παραγωγικότητα του Σίφη : είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του και δεν ασχολείται με τίποτα περιττό.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μανόλης Χρ. Βασιλάκης: Τρία χρόνια μετά – τρία στιγμιότυπα”

  1. Είναι παράξενο που ανέβηκε τόσο ψηλά, είχε πρόβλημα με το ύψος, και μόνο όταν ήταν απολύτως αναγκαίο ανέβαινε στα ψηλά κτίρια (παραλαβή οπλισμού) Β.Ζεβ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s