Από τον Σαββόπουλο στους Gilbert and George

Κάποτε , ο Νιόνιος, ο δικός μας τραγουδιστής και στιχουργός και συνθέτης, μιλούσε και κρεμόμαστε από τα χείλη του, έλεγε πολλά και πρωτότυπα, είχε και στη χειρότερη περίπτωση, δροσιά και χάρη ο λόγος του, στις όχι συχνές εμφανίσεις του στα περιοδικά τις εφημερίδες και την ΤV . Την περασμένη Κυριακή, εκφραζόταν με τόσες κοινοτοπίες, που βαριώσουν στην δεύτερη πρόταση, κουρασμένος και πληκτικός, αναρωτιώταν κανείς γιατί, δεν σιωπά, γιατί δεν αρκείται στα παλιά καλά τραγούδια του. Είναι δύσκολο να αποσυρθεί συλλογιζόμουν, δεν είναι τόσο μεγάλος, είναι και άνθρωπος της πίστας, θέλει χειροκροτήματα και τακτική επιβεβαίωση, πρέπει να (αυτο)διαφημίζεται και όταν του προσφέρονται ευκαιρίες δεν αφήνει να πάνε χαμένες. Αφήσαμε ήσυχο τον τραγουδιστή και το ροκ του μέλλοντος μας, παρασυρόμενοι από ένα τρομερό δίδυμο.

Αναγγελία στο εξώφυλλο της εφημερίδας
Αναγγελία στο εξώφυλλο της εφημερίδας

4 σκέψεις σχετικά με το “Από τον Σαββόπουλο στους Gilbert and George”

 1. Δεν κατάλαβα τη συσχέτιση μεταξύ των δύο… τι σχέση έχει ο Σαββόπουλος με την ευρωπαϊκή αβάν γκαρντ? Θα έλεγε κανείς οτι δεν έχουν τίποτα το κοινό πέραν του οτι είναι διάσημοι καλλιτέχνες. Ο μεν πανελλήνιος, οι δε διεθνείς. Αν έκανες συσχέτιση του Σαββόπουλου με τον Ντύλαν, που είναι και μεγάλη του επιρροή, καταλαβαίνω. Και οι δύο ήταν μαγικοί στα νιάτα τους, και οι δύο κρατούν ακόμα σχεδόν δυναμικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι καλλιτέχνες πρέπει να αποσύρονται αν δεν γεννούν με την έξαρση της νεότητάς τους. Στο κάτω κάτω ευτυχώς ωριμάζουν οι άνθρωποι… καλό είναι να παραμένουν δημιουργικοί και στην επικαιρότητα αν το αξίζουν.

  Μου αρέσει!

 2. Δεν υπάρχει άμεση σχέση. αλλά ο Σαββόπουλος, υπερβολικός και αμετροεπής, έχει πει τα πάντα-τώρα επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα με τις ίδιες λέξεις-Επειδή ο καθένας στην Ελλάδα λέει και κάνει ότι θέλει, το παράδειγμα του τραγουδιστή και των εικαστικών καλλιτεχνών, δείχνει μια σημαντική αντίθεση (είναι της ίδιας γενιάς) ο ένας μιλάει χωρίς να έχει τίποτα (νέο) να πει, αυτοί μιλάνε όταν έχουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον . Δεν κατεδαφίζεται κανείς αν σταματήσει κάποτε να μιλά, για άσχετα με τη δουλειά του θέματα. Βέβαια είναι ασύγκριτα μεγέθη, αλλά τι τελικά ειναι συγκρίσιμο ;

  Μου αρέσει!

 3. Ψυχραιμότερη εκτίμηση: έχεις δίκιο, η δική μου σειρά (ηλικιακή) πολυτρίφτηκε με μουσικούς και τραγουδιστές και έχασε το δρόμο της πολλές φορές – ας κάνουν ότι θέλουν, όπως έχουν δικαίωμα οι καλλιτέχνες, ας ακολουθούν τα πρότυπά τους (Ντύλαν, στην παρίπτωσή μας) το πρόβλημα ήταν και είναι δικό μας. Μας «πότισαν μουσικές μεθυστικές» μα ανταποκρινόταν στις επιθυμίες μας, ας βγήκαμε σε άλλα ακρογιάλια.

  Μου αρέσει!

 4. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΩΝ .ΤΩΡΑ ΑΠΛΩΣ ,ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ …

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s