Από τον Σαββόπουλο στους Gilbert and George

Έργο των Γκίλπμερτ & Τζωρτζ-από το Διαδίκτυο/δεν επιτρέπεται η χρήση
Έργο των Γκίλπμερτ & Τζωρτζ-από το Διαδίκτυο/δεν επιτρέπεται η χρήση

Κυριακή με λιακάδα και θάλασσα δροσερή και ανακουφιστική και το «ΒΗΜΑ», που προσφέρει Σαββόπουλο της παλιάς εποχής σε καινούριο περιτύλιγμα και τους πολυπαράξενους Τζωρτζ & Γκιλπερτ. Στην απέραντη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σκίντσα, ο τραγουδιστής με την γνωστή του πολυπραγμοσύνη, σχολίασε για μια ακόμα φορά τα πάντα, μα τώρα οι επαναλήψεις του ήταν απογοητευτικές, πληκτικές και τις συνόψισε η έγκριτη εφημερίδα με κοσμιότητα , » ήθελε να αλλάξει τον κόσμο «(και ποιος δεν το΄πε ,στα νιάτα του)

4 σκέψεις σχετικά με το “Από τον Σαββόπουλο στους Gilbert and George”

  1. Δεν κατάλαβα τη συσχέτιση μεταξύ των δύο… τι σχέση έχει ο Σαββόπουλος με την ευρωπαϊκή αβάν γκαρντ? Θα έλεγε κανείς οτι δεν έχουν τίποτα το κοινό πέραν του οτι είναι διάσημοι καλλιτέχνες. Ο μεν πανελλήνιος, οι δε διεθνείς. Αν έκανες συσχέτιση του Σαββόπουλου με τον Ντύλαν, που είναι και μεγάλη του επιρροή, καταλαβαίνω. Και οι δύο ήταν μαγικοί στα νιάτα τους, και οι δύο κρατούν ακόμα σχεδόν δυναμικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι καλλιτέχνες πρέπει να αποσύρονται αν δεν γεννούν με την έξαρση της νεότητάς τους. Στο κάτω κάτω ευτυχώς ωριμάζουν οι άνθρωποι… καλό είναι να παραμένουν δημιουργικοί και στην επικαιρότητα αν το αξίζουν.

    Μου αρέσει!

  2. Δεν υπάρχει άμεση σχέση. αλλά ο Σαββόπουλος, υπερβολικός και αμετροεπής, έχει πει τα πάντα-τώρα επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα με τις ίδιες λέξεις-Επειδή ο καθένας στην Ελλάδα λέει και κάνει ότι θέλει, το παράδειγμα του τραγουδιστή και των εικαστικών καλλιτεχνών, δείχνει μια σημαντική αντίθεση (είναι της ίδιας γενιάς) ο ένας μιλάει χωρίς να έχει τίποτα (νέο) να πει, αυτοί μιλάνε όταν έχουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον . Δεν κατεδαφίζεται κανείς αν σταματήσει κάποτε να μιλά, για άσχετα με τη δουλειά του θέματα. Βέβαια είναι ασύγκριτα μεγέθη, αλλά τι τελικά ειναι συγκρίσιμο ;

    Μου αρέσει!

  3. Ψυχραιμότερη εκτίμηση: έχεις δίκιο, η δική μου σειρά (ηλικιακή) πολυτρίφτηκε με μουσικούς και τραγουδιστές και έχασε το δρόμο της πολλές φορές – ας κάνουν ότι θέλουν, όπως έχουν δικαίωμα οι καλλιτέχνες, ας ακολουθούν τα πρότυπά τους (Ντύλαν, στην παρίπτωσή μας) το πρόβλημα ήταν και είναι δικό μας. Μας «πότισαν μουσικές μεθυστικές» μα ανταποκρινόταν στις επιθυμίες μας, ας βγήκαμε σε άλλα ακρογιάλια.

    Μου αρέσει!

  4. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ , ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΩΝ .ΤΩΡΑ ΑΠΛΩΣ ,ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΡΟΝ …

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε