Οι σπουργίτες των πεζοδρομίων

Εξώφυλλο του βιβλίου του Δημήτρη Χ.  Σάββα
Εξώφυλλο του βιβλίου του Δημήτρη Χ. Σάββα

Κυκλοφόρησε μόλις, είναι ζεστό (υγρό) το μελάνι, το βιβλίο του Δημήτρη Σάββα, γνωστού σε πολλούς Ηρακλειώτες, λόγω της σημαντικής συμβολής του, στη λειτουργία της Βικελαίας Βιβλιοθήκης. » Οι σπουργίτες των πεζοδρομίων» τίτλος δανεισμένος από τον εξέχοντα δημοσιογράφο του μεσοπολέμου και εκλεκτό συγγραφέα Ιωάννη Μουρέλλο , αφορά όπως λέει ο υπότιτλος, τους γραφικούς τύπους του Μεγάλου Κάστρου και το ενδιαφέρον είναι αυτονόητο, τουλάχιστον για τους κατοίκους της μικρομέγαλης πόλης μας.

3 σκέψεις σχετικά με το “Οι σπουργίτες των πεζοδρομίων”

  1. Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα στον ALKMAN για το βιβλίο του αγαπητού φίλου , προϊσταμένου της Βικελαίας, Δημήτρη Σάββα «Οι σπουργίτες των πεζοδρομίων. Γραφικοί τύποι του Μεγάλου Κάστρου» .
    Μικρή συνεισφορά στο έργο αυτό είναι και τα σκίτσα του Γιάννη Μουρέλλου – (το αρχείο του οποίου μελετώ για τις ανάγκες της έρευνάς μου για τον Καλοκαιρίνειο Δραματικό Διαγωνισμό, η οποία θα εκδοθεί προσεχώς )- τα οποία στέλνω στην ιστοσελίδα του ALKMAN.
    Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστώ τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Σαβάκη , τον Μηνά Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Σάββα για την βοήθεια που ευχαρίστως μου προσφέρουν στην έρευνά μου.

    Μου αρέσει!

  2. ρε παιδια για το τον Αρκαλο δεν γραφει κανενας γιατι; Διασημοτητα του Ηρακλειου ηταν ουτε για την τσουκνιδα ουτε για την Μανολια ουτε για τον Δημητρακη ουτε για εκεινο τον γρροντακο που καθοταν στο μειντανι κουκουβιστος φοροντας τα λουστρινια του τα μαυρα εχωντας ενα πανερι με αμυγδαλα που φοναζε χοντρα ξεφλουδισμενα αμυγδαλα και για αλλους πολλους

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s