Κεδρισός(περιοδικό) : στίχοι της Ελένης Μαρινάκη

ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ (**)

Έχει ρυτίδες
ο καιρός
χαρτιά που
ξέμειναν στους
τοίχους
συνθήματα ανορθόγραφα.

Σφαίρες τα
μεσημέρια μας
όλο και κάποιον
πετυχαίνουν.

Κι εμείς
περνάμε ανέμελα
δίπλα από
πυκνές εκρήξεις,
παράνομα επιβιώνουμε
λάθρα βαδίζουμε
στις μέρες
φορώντας μάσκες,
προσωπεία
μη μας αναγνωρίσει
κάποιο τυχαίο
δευτερόλεπτο(*)

ο κάθε καταδότης
φόβος.

Σχέδιο του Σπύρου Ζ. σκληρό μολύβι σε χαρτί συσκευασίας 1712.2003

σημείωση(*)=Άνω τελεία, που λείπει από την γραμματοσειρά
(**)Εχει αντιγραφεί από το :
Περιοδικό ΚΕΔΡΙΣΟΣ
ποταμός Λόγου & Τέχνης από την Κρήτη
τεύχος 1, Χανιά, Ιανουάριος-Απρίλιος 2011

6 σκέψεις σχετικά με το “Κεδρισός(περιοδικό) : στίχοι της Ελένης Μαρινάκη”

  1. Πληροφοριες από το διαδίκτυο:
    Η Ελένη Μαρινάκη γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Σπούδασε γραφικές τέχνες και ζωγραφική στην Αθήνα όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια.Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές από το 1987.

    Μου αρέσει!

  2. Αγαπητέ κύριε Ζεβελάκη,χαίρετε! Ήταν έκπληξη για μένα που φιλοξενήσατε το ποίημά μου στην ιστοσελίδα σας και σας ευχαριστώ. Έκανα μια μικρή περιήγηση και μου αρέσουν η αισθητική και οι επιλογές σας. Εύχομαι να είστε δημιουργικός και επίμονος στην ποιότητα, από εμένα έχετε όλες τις ευχές για αυτά που επιθυμείτε. Καλή σας μέρα.

    Υ.Γ. Το σκίτσο του κυρίου Σπύρου Ζεβελάκη, πολύ καλό.

    Μου αρέσει!

  3. Θερμά συγχαρτήρια στους συντελεστές της έκδοσης του περιοδικου ΚΕΔΡΙΣΟΣ, για την αξιόλογη λογοτεχνικη και καλλιτεχνική προσπάθεια
    Μ. Κιουρτσογλου, γιατρός-Σορβόλου 12 Ηράκλειο

    Μου αρέσει!

  4. Εκτός από το πολύ καλό ποίημα που αναδημοσιεύεται εδώ, μου αρέσει πολύ και το «Με σιγαστήρα» της ιδίας ποιήτριας, που δημοσιεύεται επίσης στο πολύ καλό περιοδικό «Κεδρισός». Για το έντυπο αυτό κυρίως ας μου επιτραπούν μερικοί λόγοι επαινετικοί:
    «Ο Κεδρισός ουράνιος είναι ποταμός στην Κυδωνία…» (Βικτωρία Θεοδώρου, Κεδρισός) εκ του οποίου προφανώς πήρε το όνομά του το περιοδικό. Σε χαλεπούς καιρούς, σαν αυτούς που περνούμε, βρέθηκαν άνθρωποι που ξόδεψαν χρήμα και μυαλό γι’ αυτό το ζηλευτό έντυπο που κοσμεί την Κρητική βιβλιογραφία. Μακάρι ν’ αντέξει για να καλύψει ένα κενό και να δημιουργήσει ένα βήμα για όλους τους νεότερους πνευματικούς ανθρώπους της Κρήτης. Ο «Κεδρισός» βγαίνει στα Χανιά με υπεύθυνο έκδοσης το Χανιώτη ερευνητή της Κρητικής Λογοτεχνίας, Κώστα Δ. Νταντιδάκη ο οποίος μου φάνηκε, από τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, ευπαίδευτος νέος των Χανίων. Θερμά συγχαρητήρια για την έκδοση. Γ.Μ.

    Μου αρέσει!

  5. Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης σήμερα για τους άμουσους, γιατί εμείς που Την θεωρούμε καθημερινή παυσίλυπη σταγόνα «στον ωκεανό λύπης» του κόσμου, την τιμούμε κάθε μέρα, σε κάθε σκέψη και λόγο μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα ηλεκτρονικό περιοδικό Λόγου και Τέχνης από την Κρήτη, φέρον το όνομα του έξοχου λυρικού ποιητή του 7ου αιώνα από τη Λυδία αναφέρεται στο έντυπο αδελφάκι του τον Κεδρισό, φιλοξενώντας ένα από τα πέντε ανέκδοτα ποιήματα της αγαπημένης μου ποιήτριας Ελένης Μαρινάκη.
    Ευχαριστώ και τον κ. Μαρκόπουλο για τα καλά του λόγια. Με αποκαλεί «νέο» εννοώντας προφανώς «τα νιάτα των γηρατειών» μου! Πεντηκοντούτης γαρ…

    Μου αρέσει!

  6. Πεντηκοντούτης;!!! Μπράβο δεν σας φαίνεται. Ωστόσο εμείς μια πάρτη, δικαιολογούμαστε να θυμηθούμε την «αφελή» ερώτηση της Κοτοπούλη: Υπάρχουν αγαπητέ κ. Νταντινάκη τέτοιες ηλικίες; Γ.Μ

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε