Νεκτάριος Παχιαδάκης: στίχοι και χρώματα

ΑΤΕΛΗ ΣΩΜΑΤΑ

Από το εξώφυλλο του βιβλίου-προγράμματος

Πριν λίγες μέρες, τέλος Απριλίου 2011, ο Ν.Παχιαδάκης παρουσίασε στίχους και πίνακες στην υπόγεια αίθουσα της οδού Καζαντζάκη 2, στο Ηράκλειο. Απέφυγε τις δημοτικές κεντρικές εγκαταστάσεις και την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, προτίμησε μια ιδιωτική γκαλερί για να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό. Σκέφτηκε σωστά, οι πειραματικές εργασίες όπως η δική του, πρέπει πρώτα να δοκιμασθούν, με λιγότερη δημοσιότητα, προβολή και ένταση – σε χώρους πιο κατάλληλους που να μην είναι τόσο επίσημοι και φορτισμένοι με ιστορικές μνήμες.

"Σαν μια πέτρα από κοχύλια/Σαν ένα δέντρο από ήλιους"

Από τους στίχους και τά έργα ζωγραφικής, επιλέξαμε για τους φίλους του ΑΛΚΜΑΝΑ που δεν είχαν την ευκαιρία να επισκευθούν την έκθεση, ότι μας έκανε πιο πολλή εντύπωση – ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός των χρωμάτων και ο ήπιος σουρεαλισμός των κειμένων, είχαν αντιστοιχίες επιτυχημένες. Η παράθεση έγινε με δική μας ευθύνη και για την διευκόλυνση των αναγνωστών, που δεν μπόρεσαν να περιδιαβούν την έκθεση και να ξεφυλλίσουν το βιβλίο του Νεκτάριου Παχιαδάκη.

"Η κολλημένη άμμος/στη βρεγμένη όρασή μας"

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της γκαλερί και πολλοί φιλότεχνοι, μεταξύ τους αρχιτέκτονες και ζωγράφοι, σχόλια επαινετικά. Τα έργα ήταν σε δυο σχήματα, μικρογραφίες και μεγάλου μεγέθους. Η μεταφορά από την μία κλίμα σην άλλη, δημιουργούσε κάποια δυσκολία.

Από τα εγκαίνια της έκθεσης στην γκαλερί της οδού Καζαντζάκη 2

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Ο Νεκτάριος Παχιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο στα 1974 και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ταξίδεψε, έφτασε στη Χιλή, εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Ατελή Σώματα» το 2001 στην Αθήνα. Μαθήτευσε στο εργαστήρι της αμερικανίδας Crostine Boladz και επηρεάσθηκε από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό της.

"Σαν τους πιστούς της απιστίας/που μετονόμασαν την αλήθεια σε ψέμα"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s