ΦΛΕΓΚΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ…ΦΛΕΓΚΑ

Μια χαριτωμένη σύνθεση με πρωτότυπο θέμα. Ο Ναυπάκτιος φωτογράφος Κώστας Φλέγκας (1943-2000) παίζει σκάκι με τον εαυτό του. Τα βιογραφικά του εν συντομία: Παρουσίασε αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα στο Παρίσι 1967-1973, συνδέθηκε με την Λίλα Ντε Νόμπιλις και τον Γιάννη Τσαρούχη και φωτογράφισε με καλλιτεχνική ευαισθησία τους πίνακές τους. Ταξίδεψε στην Αφρική και δημοσίευσε τις εντυπώσεις του στην «Ελευθεροτυπία». Είχε επαφή με το Ηράκλειο, το επισκέφτηκε πολλές φορές και φωτογράφισε τα αξιοθέατά του. Δεν ήσαν λίγοι οι Ηρακλειώτες που τον γνώρισαν και συνδέθηκαν φιλικά μαζί του όπως οι: Μ. Ρουσάκης, Κ. Ασλάνης, Κ. Παλαιολόγος, Γ. και Β. Ζεβελάκης κ.α.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΦΛΕΓΚΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ…ΦΛΕΓΚΑ”

 1. Ο ΑΛΚΜΑΝ ανάρτησε πριν καιρό κείμενο για τον προικισμένο φωτογράφο, έγραφε μεταξύ των άλλων:
  «Θυμόμουν το εργαστήριό του σ΄ένα υπόγειο σε πάροδο της Σίνα, τα μεγάλα ταμπλώ με τα σκουροκόκκινα χρώματα στις ενδυμασίες των γυναικών. Τον τρόπο που δούλευε , την μεγάλη ακαταστασία , που μ΄ άρεσε, την τάξη που προέκυπτε από την αναρχική έκρηξη.
  Τα λόγια του κομμένα στο πατρόν μιας λαϊκής και διανοουμενίστικης γλώσσας, έδιναν ευκαιρίες εκπλήξεων και με σπομάκρυναν από τις εικόνες της καθημερινής ζωής, όσο κι ο φακός του με την τέχνη μιας αναντίρρητης ευφυϊας. Φωτογράφος αυτός ο εικαστικός, με τη μανία που δεν την τιθασεύουν μέτρια ή και καλά αποτελέσματα.»
  Όποιος ενδιαφέρεται ας το αναζητήσει στο αρχείο μας.

  Μου αρέσει!

 2. Η προψηφιακή φωτογραφία με την υπογραφή του αξέχαστου φίλου Κώστα Φλέγκα χρονολογείται στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Χρήσιμη η υπενθύμισή σας.

  Μου αρέσει!

 3. Υπέροχη ανάρτηση, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη με το κείμενο για εκείνον. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν γνωρίζετε. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποια θεατρικά του πορτραίτα. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος που να διαχειρίζεται το αρχείο του; Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια στοιχεία επικοινωνίας εφ όσον υπάρχει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Συγνώμη που απευθύνομαι σε εσάς αλλά πραγματικά δεν βρίσκω τίποτα σχετικό στο διαδίκτυο…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s