ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 1987 (1 Ιουλίου)

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 1987

 

Εικόνα133

Ο ΑΛΚΜΑΝ έχει στο αρχείο του πολλά ημερολόγια, κάθε  μορφής και τύπου. Διαλέξαμε λόγω χρονολογίας :Πρώτη Ιουλίου 1987, είναι Τετάρτη βράδυ ο άγνωστος μας  Κώστας  Γ.,  σημειώνει:

 

Τετάρτη 1 Ιουλίου , βράδυ

 

Ο Ιούλιος θα περάσει θα ξεχαστεί,

σήμερα τα πρωινά όνειρα  ήσαν ανάποδα,σαν τη συνήθεια(1)σαν ότι φυσικά συμβαίνει.  Και τα μάτια της σκοτείνιασαν, το παράπονο δεν είναι ψεύτικο, η ζυγαριά δείχνει το πλην και το ξέρει.

-«Ίσως ήρθε η ώρα να πει : » Θα αποφασίζεις εσύ;»

Το μαχαίρι έχει κρύσταλλο κι αιθέρα, κόβει στο φτερό, μα τι να πω;

Οι πληρωμές είναι «τοις μετρητοίς»και πίστωση δεν δίδεται, σε τούτο το κατάστημα που τα πουλάει όλα- κι εγώ είμαι αυτός που κοιτάζει τη βιτρίνα  και δεν τολμάει να την σπάσει.

Έχει δίκιο κι όχι μόνο αυτή, πολλοί κάνουν το ίδιο στην πιάτσα, τα νομίσματα πρέπει να είναι ισχυρά και να έχουν ρήτρα δολαρίου.

Έχει δίκιο γιατί  το συμφερον είναι κοινός παρονομαστής κι η ελευθερία είναι να διαλέξεις τη μεγάλη αποτελεσματικότητα , το νούμερο που είναι πάνω από την οριζόντια γραμμή.

Κι οι συμβουλές είναι ένα σίδερο που έχει οξείες γωνίες και κόβει και οι μπουκμέϊκερς (2) είναι φτηνοί  γιατί θέλουν να κρατούν τη θέση τους, τον ασήμαντο μισθό τους.

Έχει δίκιο γιατί δεν γνωρίζει και δεν φαντάζεται, ότι μέσα στον άλλον παιζεται, πορεί να μην είναι  καθόλου ευτελές , συμπτωματικό , παιγνίδι αγορασμένο στις εκπτώσεις.

Έχει δίκιο γιατί στους μικρούς όγκους των αισθημάτων, απο ότι της συμβαίνει συμπεραίνει, ‘οτι θα ναι ελάχιστες οι λάμψεις και οι εκρήξεις.

Έχει δίκιο  γιατί το βαρομετρικό έιναι χαμηλό και οι βροχές ‘ισως μουσκέψουν κι αυτήν.

Έχει δίκιο  γιατί η αγάπη κι ο έρωτας νομίζει ότι ισορροπούν, όπως λένε,  σε διπλά ταμπλώ, που μετράνε με ξεχωριστές μονάδες και διαφορετικά μέτρα και σταθμά .

Γιατί  είναι καθιερωμένη η τάξη των πραγμάτων που θεωρεί τη διασκέδαση , έστω υπό περιορισμον, ως αναγκαίο άρτημα  των πραξεών μας.

Γιατί η ευχαρίστηση έιναι  κοινωνική υπόθεση, εκτιμάται από τους άλλους.

Έχει δίκιο γιατί , η πέιρα της έχει δείξει, ότι ο έρωτας  είαναι αίσθημα  πειθαναγκασμένο, που θα ευνοήσει την ηδονή που πολλαπλασιάζεται με την επανάληψη των ίδιων κινήσεων, με εκσπαρματίσεις και οργασμούς.

2012-11-25 13.26.18

Έχει δίκιο γιατί το μέλλον έιναι (προ)καθορισμένο από το «κισμέτ» γραμμένο με την συνταγή που τα περιγράφει όλα και συζύγους και αιδοία και μισθούς τριμήνου.

Έχει δίκιο γιατί δεν μπορώ να της δώσω τίποτα , πέρα από ένα άγγιγμα στην άκρη των χειλιών, ένα μικρό σφίξμο στα δάκτυλα, παράνομα κι αυτά και περιορισμένα στον χρόνο και στον τόπο.

Κι είναι αυτά τα περισσότερα και τα πιο ακριβά που έχω.

Έχει δίκιο γιατί καταλαβαίνει τις άπειρες ανάγκες που δεν θα της ζητήσω, το ψωμί που δεν θα μοιραστώ και την πίκρα που θα κρατήσω.

Έχει δίκιο γιατί στην δική της συμπάθεια, υπάρχει η δική μου αγάπη και τα μεγέθη έιναι ανόμοια.

(τέλος της εγγραφής της 1-7-1987)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

(1)Μάλλον εννοεί την συνήθεια από την ανάποδη

(2)Πράκτορες στοιχημάτων στις ΗΠΑ, ο Κ.Γ. ίσως ειχε ζήσει στην Αμερική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s