Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Πριν χρόνια μια έντονη διαμάχη ξέσπασε σε (περιορισμένο ) κύκλο Ηρακλειωτών.   Να απομακρυνθεί το άγαλμα του (ταλαίπωρου ) Άγνωστου Στρατιώτη από τις «Τρεις Καμάρες» ή όχι. Έγιναν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο,  ο παλαίμαχος πολιτικός και Δήμαρχος Μ.Καρέλλης, υποστήριξε με πολλά επιχειρήματα και περισσότερο πάθος, την απομάκρυνση του πασίγνωστου μνημείου, από την θέση του.  Ο  καιρός πέρασε, ο μαρμάρινος πολεμιστής παρέμεινε εκεί που ήταν  να μας κοιτάζει αδιάφορος,  χωρίς να πολυνοιάζεται για την καταστροφή του παραδοσιακού βάρθρου του απο τους νέους (τότε) αρχιτέκτονες,  στο κάτω κάτω έφερε στα πόδια του τους νέους που πίνουν μπυράκια και είναι αλήθεια λερώνουν λίγο με τα ζουμιά και τους μαρκαδόρους τους τα μάρμαρα που αποτελούν το κουτί στα πόδια του- μα πάντα (το ξέρει) ήταν λίγο άτακτα τα παιδιά.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, πριν τους "εκσυγχρονισμούς" και τις βελτιώσεις
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, πριν τους «εκσυγχρονισμούς» και τις βελτιώσεις

Ένα δημοσίευμα ξανάφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα, φαίνεται  πως ο Δήμος Ηρακλείου ξανασκλέφτεται το θέμα – ξανασχεδίαση κι από του ίδιους της κακαποδομένης πλατείας και βέβαια  (είναι  ίσως αμετανόητοι) η απομάκρυνση του  κάποτε βραβευμένου μνημείου.

Καλά, δεν κατάλαβαν τίποτα;  είναι η εύλογη απορία.  Μπορεί να είχαν τις αγαθότερες των προθέσεων (από αυτές  που είναι στρωμένος ο δρόμος της κόλασης) είναι ικανοποιημένοι ;  Δεν τους έφτασε η  γενική κατακραυγή; Δεν τους άγγιξε  χλευασμός  και η λοιδωρία;

Σήμερα, τα σπαθιά γιγαντώθηκαν τρυπάνε τον ουρανό…

Scan 6

Η σκληρή γλώσσα δεν είναι πολύ του γούστου μας, εξ άλλου κάναμε εκτεταμένη κριτική της εργασίας τους για την πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, χωρίς να  της δώσουμε δημοσιότητα –  τι να κάνουμε όμως, θα φτάσει να πνιγούμε όλοι στην αδιαφορία και (το χειρότερο) στο πολύ κακό γούστο -που θέλουν και να μας επιβάλλουν.

Ας κάνουν κι αλλού  πειράματα,  αν μπορούν – ας μας αφήσουν ήσυχους.

Λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε και λίγη αυτοκριτική, για να πούνε κάτι μας ξέφυγε κάτι δεν πήγε καλά : ΣΥΓΝΩΜΗ.

 

Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ πριν 100 χρόνια, στρατιώτες με ξιφολόγχες στην θέση των σημερινών "φωτιστικώνν"
Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ πριν 100 χρόνια, στρατιώτες με ξιφολόγχες στην θέση των σημερινών «φωτιστικώνν»

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s