ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΦΙΕΡΩΣΗ: Σ΄όλους (και σ΄όλες) τους υποψηφίους

Διπλές εκλογές και οι φανατικοί της πολιτικής, ανεξάρτητα από προτιμήσεις, ενασχολήσεις και οικονομικη κατάσταση και κόμματα, σκεφτονται προβληματίζονται. Όχι τι θα ψηφίσουν, σ΄αυτό από καιρο έχουν καταλήξει, μα τι θα γίνει. Αν και η αγωνία για το μέλλον δεν είναι μικρή για κανέναν, αυτοί πέραν (του σημαντικού) τούτου, συλλογίζονται συστηματικά ,α ναλύουν μανιακά, κάνουν προβλέψεις. Όπως οι φανατικοί φίλαθλοι, έχουν στο μυαλό τους χρώματα και φανέλες(ομάδων) και γκολ και μεταγραφές(παικτών) και βέβαια (και κυρίως)διαιτητές και φυσικά προπονητές, οι κολλημένοι στην πολιτική έχουν στο νου τους χρώματα και σήματα (κομμάτων) και επιτυχίες και μεταγραφές (πολιτικών) και βέβαια (και κυρίως) χρηματοδότες και φυσικά γκάλοπ και ΜΜΕ.
Πιο κοντά στην δεύτερη κατηγορία (αν και δεν μας αφήνει η πρώτη τελείως αδιάφορους) παρατηρούμε και σχολιάζουμε, προσπαθώντας να μην επηρεάσουμε κανέναν. Θα θέλαμε να αναρτήσουμε το σημείωμα της φίλης μας υποψήφιας κ. Α.Π. που μας άρεσε, μα θα μπορούσε να εκληφθεί προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης, καθένας μπορεί και μόνος του να κάνει τα λάθη του, δεν χρειάζεται σύμβουλο.
Θα περιοριστούμε στην διατύπωση της απορίας για τη μαζική συμμετοχή των νεοελλήνων ως υποψηφίων στις εκλογές (χιλιάδες), στη λεγόμενη εποχή του μνημονίου, που έχει καταστήσει την πολιτική αλλά και τους πολιτικούς (αρκετά) ανυπόληπτους .
Αλλά οι αντιφάσεις δεν δεν πρέπει ίσως να μας παραξενεύουν πολύ , είναι κι αυτές σημάδια των καιρών.
Ιδού μια περίπτωση κόμματος, από αυτα που θα συναντήσουμε πριν την κάλπη:

Φωτογραφία του 2013-στο δρόμο που πάει στον Άγιο Ματθαίο-σήμερα έχει σβηστεί το "ατιμη..."
Φωτογραφία του 2013-στο δρόμο που πάει στον Άγιο Ματθαίο-σήμερα έχει σβηστεί το «ατιμη…»

Αλλά επειδή ειναι και Δημοτικές εκλογές , ετέθει και το θεμα ενός ήρωα, που το μικρό μνημείο του έχει τοποθετηθεί (πολύ ατυχώς) στη μέση ενός δρόμου του κέντρου. Να μπαίνουν καρέκλες και τραπεζάκια δίπλα του ή όχι ήταν το ερώτημα. Επειδη το είχαμε προσέξει λίγο πριν γίνουν τα καταστήματα(και πριν τις εκλογές), ιδού πόσο άσχημα και ήταν και τότε:

2012-12-15 13.47.35

2013-02-25 14.39.23

2012-12-15 13.47.24

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s